Откриване на ИИХТ – България. ИИХТ е първият учебен център в България и Европа, франчайз на Индийския институт по хардуерни технологии, Бангалор. Индия. За първи път в България се открива център, свързан с развитието и образованието на специалисти, тясно свързани с ИТ сектора.

Връчване на ваучери за обучение за учебната 2017-2018г. в Колеж „ОМЕГА“ – Пловдив. Одобрените колежани получават своите ваучери в специално организирана за целта церемония на колежа.

Международна конференция за финансовите иновации и дигиталните технологии. На конференцията бяха представени доклади, които показаха разнообразни направления на взаимодействие между развиващите се информационни технологии и етичните финансови институции. Конференцията се проведе през 2017 година, в „Дом на науката и техниката“, град Пловдив.

Работно посещение в Италия. Реализираха се ползотворни срещи с партньори от Европа в областта на етичните финансови институции и услуги. Българската делегация затвърди убеждението, че етичното финансиране има добра перспектива в България и ще се позовава на опитът, който е реализиран от италиански банкови и кредитни организации. Посещението в Италия отваря нови възможности за успешно съчетаване на дигитализацията на икономическите процеси с иновациите във финансовия сектор.

В Бачковският манастир се постави началото на съвместен българо-индийски проект в областта на обучението и високите технологии. В официалното събитие участие взеха Индийският посланик, Академик Благовест Сендов и други официални лица. „Техпарк Оптела“ е съорганизатор и домакин на базата на образователния комплекс, произтичащ от подписването на документите за стартирането на проекта.

Нейно Превъзходителство Госпожа Пуджа Капур, посланик на Индия в България, на посещение в образователния комплекс в „Техпарк Оптела“. Госпожа Капур взе участие в откриването на академичната година и направи работна среща с ръководството на „Техпарк Оптела“. Разговорите бяха насочени към бъдещо сътрудничество между пловдивския бизнес и индийски компании.